Kenyeret pedig sütni kell. Miután megtaláltam azt a lisztet, amiből megfelelő minőségű kenyeret tudok sütni, a receptre is rá kellett lelnem. A zacskón található recept valamiért soha nem akart sikerülni. Ezért én az alábbi recept alapján sütöm a kenyeremet:
300 gramm Schar Mix B liszt
1 csomag szárított Budafoki élesztő
1 mokkáskanál só
300 ml langyos víz ( vagy 150 ml langyos tej + 150 ml langyos víz )
1 teáskanál lenmag esetleg egy kis napraforgó
1 evőkanál étolaj / kókuszolaj
A hozzávalókat a fent leírt sorrend alapján összeöntöm, majd 2-3 percig dagasztom. Ezután 20 percig kelesztem. Én egy olajjal kikent hőálló tálba átöntöm a dagasztott tésztát és 90 fokos sütőben kelesztem. Ha megkelt a tészta, akkor 200 fokon 40-45 percig sütöm a kenyeret.
Néha szoktam egy kis apróra vágott kolbászt is keverni a tésztába, és finom kolbászos kenyér lesz belőle.
A fenti recept egy alap recept, ami tetszés szerint variálható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése