2014. május 25., vasárnap

Vasárnapi ebéd ötlet

VASÁRNAPI MENÜ

 cukorborsó leves, rántott csirkemell, sült krumpli, ecetes jégsaláta.


Természetesen minden hozzávaló gluténmentes termék volt.



A leves :

4-5 sárgarépa, 2 fehérrépa, cukorborsó, vegeta (podravka) , 1 knorr tyúkhúsleves kocka. 
A hozzávalókat megmostam, összevágtam, beletettem egy lábosba, vizet engedtem rá, és hozzáadtam a fűszereket. Mikor megfőttek a zöldségek hozzáadtam a petrezselymes GM csipetkét ( 1 tojás, kis só, petrezselyem, és kb 40 gramm GM liszt - ez a tojás méretétől függ ) , és 5-10 percig forraltam még. Tálalásnál egy kiskanál tejfölt tehetünk bele.
Én így szeretem :)





Rántott csirkemell:

A panír nálam ma GM liszt (schar B), tojás és GM morzsából ( Cornito) készült. Természetesen lehet zsemlemorzsa helyett kukoricadarát is használni, és a GM lisztet is lehet rizslisztre cserélni, ha pénztárca kímélő megoldást szeretnénk.
A csirkemell nálam vegeta és fokhagyma ízesítéssel készült. 




Sült krumpli:

Ha nincs kedvetek bajlódni a krumpli hámozásával, akkor nyugodtan használjátok az Aviko fagyasztott termékeit. De a Sparban kapható Budget fagyasztott krumpli is gluténmentes.



A krumplit és a húst süthetjük sima étolajban, kókuszzsírban, vagy kókuszolajban. A kókuszzsír és a kókuszolaj jóval egészségesebb a hagyományos étolajnál.









1 megjegyzés:

  1. Én szeretném megkérdezni, hogy én eddig is piacon vásároltam a zsírt és hogy abba süthetek e krumplit, húst?

    VálaszTörlés